Jablkové müsli
Ingredience
Cukr krupice |
60 g |
Jablka |
2 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
5 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
220 g |
musli |
80 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plech vyložíme pečicím papírem, müsli budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C. Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a drobně pokrájíme.
- V míse promícháme mouku s kypřicím práškem a kousky másla. Vypracujeme drobenku.
- V další míse smícháme cukr se skořicí, solí, müsli a jablky. Do směsi přidáme drobenku, přilijeme rozšlehané vejce a mléko. Toho dáme tolik, aby se směs dobře spojila.
- Lžičkami tvoříme na plech hromádky dál od sebe, aby se při pečení nespojily. V předehřáté troubě pečeme asi čtvrt hodiny.
- Hromádky podáváme teplé i studené.