Jablkové müsli

Ingredience


Cukr krupice 60 g
Jablka 2 ks
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 5 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 220 g
musli 80 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plech vyložíme pečicím papírem, müsli budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C. Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a drobně pokrájíme.
  2. V míse promícháme mouku s kypřicím práškem a kousky másla. Vypracujeme drobenku.
  3. V další míse smícháme cukr se skořicí, solí, müsli a jablky. Do směsi přidáme drobenku, přilijeme rozšlehané vejce a mléko. Toho dáme tolik, aby se směs dobře spojila.
  4. Lžičkami tvoříme na plech hromádky dál od sebe, aby se při pečení nespojily. V předehřáté troubě pečeme asi čtvrt hodiny.
  5. Hromádky podáváme teplé i studené.