Placičky z arašídového másla

Placičky z arašídového másla - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 80 g
Koření perníkové 1 kávová lžička
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo arašídové 75 g
Máslo čerstvé 70 g
Mouka pšeničná hladká T 650 120 g
Pomerančová kůra 1.5 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plech vyložíme pečicím papírem, placičky budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C.
  2. V míse promícháme mouku se solí, kypřicím práškem, kořením do perníku, cukrem, ustrouhanou pomerančovou kůrou, změklým máslem, arašídovým máslem (nejlépe hrubším) a rozšlehaným vejcem. Vypracujeme hladké těsto, nejlépe hnětačem.
  3. Lžičkami tvoříme na plech malé placičky dále od sebe, aby se při pečení nespojily. Pečeme v předehřáté troubě asi čtvrt hodiny.
  4. Po upečení necháme placičky na plechu asi 3 minuty zchladnout, poté přeložíme na mřížku a necháme vychladnout.