Fazolový hrnec Tex-Mex

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 4 ks
Cibule 1 ks
Fazole bílé sterilované 180 g
Fazole červené sterilované 180 g
Hořčice 1 polévková lžíce
Kmín celý 1 špetka
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový sterilovaný 2 polévková lžíce
Rajčata loupaná celá 800 g
Seitan 200 g
Sirup cukerný 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci na rozehřátém olivovém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a seitan. Vmícháme rajčatový protlak, znovu osmahneme, přidáme konzervovaná rajčata, hořčici a sirup. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 15 minut.
  2. Oboje fazole vlijeme do síta, propláchneme tekoucí vodou a necháme okapat. Fazole potom přidáme do hrnce asi 10 minut před koncem vaření. Pokrm nakonec dochutíme kmínem, solí a pepřem.
  3. Při podávání přidáme do každé porce podélně překrojené brambory (vařené ve slupce a oloupané). Ozdobíme nasekanou petrželkou.