Fazolový hrnec Tex-Mex
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
4 ks |
Cibule |
1 ks |
Fazole bílé sterilované |
180 g |
Fazole červené sterilované |
180 g |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Kmín celý |
1 špetka |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový sterilovaný |
2 polévková lžíce |
Rajčata loupaná celá |
800 g |
Seitan |
200 g |
Sirup cukerný |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci na rozehřátém olivovém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a seitan. Vmícháme rajčatový protlak, znovu osmahneme, přidáme konzervovaná rajčata, hořčici a sirup. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 15 minut.
- Oboje fazole vlijeme do síta, propláchneme tekoucí vodou a necháme okapat. Fazole potom přidáme do hrnce asi 10 minut před koncem vaření. Pokrm nakonec dochutíme kmínem, solí a pepřem.
- Při podávání přidáme do každé porce podélně překrojené brambory (vařené ve slupce a oloupané). Ozdobíme nasekanou petrželkou.