Mrkvové špagety s chilli-vanilkovou omáčkou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibule 2 ks
Margarín 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 100 g
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Potravinářský škrob 2 kávová lžička
Smetana ovesná 200 ml
Špagety, Makarony vařené 500 g
Sůl mořská 0.5 kávová lžička
Vanilkový lusk 1 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
Vývar zeleninový 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky.
  2. V pánvi na rozehřátém margarínu osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli, česnek a chilli papričky. Přidáme mrkev a vše restujeme 2-3 minuty.
  3. Do zeleninového vývaru v hrnci vmícháme ovesnou smetanu a přivedeme k varu. Lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dužinu. Vanilkovou dužinu spolu s luskem přidáme do hrnce a necháme 5 minut louhovat. Škrob rozmícháme s trochou studené vody a omáčku zahustíme. Okořeníme mletou paprikou, osolíme a opepříme. Lusk vyjmeme.
  4. Do hrnce přidáme vařené špagety a vše zlehka promícháme.
  5. Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme nasekanou petrželkou.