Zeleninové kebaby v Pita chlebu
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Chléb Pita |
4 plátek |
Cibule červená |
1 ks |
Cuketa |
2 ks |
Lilek |
2 ks |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Paprikové lusky čerstvé |
2 ks |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilky podélně nakrájíme na plátky silné 1cm, osolíme je, zatížíme prkénkem a necháme asi 30 minut uležet.
- Na marinádu smícháme v misce olej, cayenský pepř, mletou papriku, oregano, bazalku, tymián, sůl a pepř.
- Plátky lilku omyjeme pod studenou vodou a naložíme do připravené marinády. Přikryjeme fólií a necháme v chladničce 1 hodinu.
- Cukety nakrájené na plátky a papriky nakrájené na nudličky zakapeme olivovým olejem. Spolu s marinovanými plátky lilku vložíme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut. Krátce před koncem pečení do trouby dáme prohřát Pita chleby asi na 2 minuty.
- Pita chleby naplníme upečenou zeleninou a ihned podáváme.