Zeleninové kebaby v Pita chlebu

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Chléb Pita 4 plátek
Cibule červená 1 ks
Cuketa 2 ks
Lilek 2 ks
Olej olivový 6 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Paprika mletá sladká 1 špetka
Paprikové lusky čerstvé 2 ks
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilky podélně nakrájíme na plátky silné 1cm, osolíme je, zatížíme prkénkem a necháme asi 30 minut uležet.
  2. Na marinádu smícháme v misce olej, cayenský pepř, mletou papriku, oregano, bazalku, tymián, sůl a pepř.
  3. Plátky lilku omyjeme pod studenou vodou a naložíme do připravené marinády. Přikryjeme fólií a necháme v chladničce 1 hodinu.
  4. Cukety nakrájené na plátky a papriky nakrájené na nudličky zakapeme olivovým olejem. Spolu s marinovanými plátky lilku vložíme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut. Krátce před koncem pečení do trouby dáme prohřát Pita chleby asi na 2 minuty.
  5. Pita chleby naplníme upečenou zeleninou a ihned podáváme.