Cizrnové řízky s pepřovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cizrna konzervovaná |
250 g |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Kapary sterilované |
2 kávová lžička |
Kari koření |
0.5 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
100 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Potravinářský škrob |
2 polévková lžíce |
Smetana sójová |
50 g |
Strouhanka |
60 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
1 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř zelený mletý |
4 kávová lžička |
Potravinářský škrob |
1 kávová lžička |
Smetana ovesná |
200 g |
Víno bílé veganské |
50 ml |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
120 ml |
Balsamico ocet |
2 polévková lžíce |
Čekanka |
1 ks |
Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička |
Nektar z agáve |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Rajčata Cherry |
400 g |
Salát Polníček |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Řízky: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Všechny suroviny (kromě oleje) zpracujeme v robotu na hladké těsto. Těsto potom ještě rukama prohněteme a vytvarujeme řízky.
- Řízky smažíme na oleji po obou stranách asi 3 minuty dozlatova. Po usmažení je ještě pečeme ve středně vyhřáté troubě 10 minut.
- Příprava omáčky: V hrnci na rozehřátém oleji necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Zalijeme vínem, přilijeme vývar a smetanu. Okořeníme celým pepřem a přivedeme k varu. Škrob rozmícháme s trochou vody dohladka a vmícháme do omáčky. Ochutíme mletou paprikou, osolíme a opepříme.
- Salát: Polníček očistíme a omyjeme, čekanku zbavíme stonku a listy nakrájíme na nudličky. Cherry rajčátka přepůlíme. Vše vsypeme do mísy a přelijeme zálivkou umíchanou z olivového oleje, octa, hořčice, nektaru z agáve, soli a pepře. Salát zlehka promícháme.
- Salát rozdělíme na talíře, na něj položíme řízky a zvlášť v mističce podáváme omáčku.