Cizrnové řízky s pepřovou omáčkou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Cizrna konzervovaná 250 g
Hořčice 1 polévková lžíce
Kapary sterilované 2 kávová lžička
Kari koření 0.5 kávová lžička
Olej slunečnicový 100 ml
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Potravinářský škrob 2 polévková lžíce
Smetana sójová 50 g
Strouhanka 60 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vývar zeleninový 1 kávová lžička
Cibule 1 ks
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř zelený mletý 4 kávová lžička
Potravinářský škrob 1 kávová lžička
Smetana ovesná 200 g
Víno bílé veganské 50 ml
Voda pitná 2 polévková lžíce
Vývar zeleninový 120 ml
Balsamico ocet 2 polévková lžíce
Čekanka 1 ks
Hořčice Dijonská 1 kávová lžička
Nektar z agáve 2 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Rajčata Cherry 400 g
Salát Polníček 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Řízky: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Všechny suroviny (kromě oleje) zpracujeme v robotu na hladké těsto. Těsto potom ještě rukama prohněteme a vytvarujeme řízky.
  2. Řízky smažíme na oleji po obou stranách asi 3 minuty dozlatova. Po usmažení je ještě pečeme ve středně vyhřáté troubě 10 minut.
  3. Příprava omáčky: V hrnci na rozehřátém oleji necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Zalijeme vínem, přilijeme vývar a smetanu. Okořeníme celým pepřem a přivedeme k varu. Škrob rozmícháme s trochou vody dohladka a vmícháme do omáčky. Ochutíme mletou paprikou, osolíme a opepříme.
  4. Salát: Polníček očistíme a omyjeme, čekanku zbavíme stonku a listy nakrájíme na nudličky. Cherry rajčátka přepůlíme. Vše vsypeme do mísy a přelijeme zálivkou umíchanou z olivového oleje, octa, hořčice, nektaru z agáve, soli a pepře. Salát zlehka promícháme.
  5. Salát rozdělíme na talíře, na něj položíme řízky a zvlášť v mističce podáváme omáčku.