Naan - indický chléb
Ingredience
Jogurt bílý |
170 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
280 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 4 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chlebové placky budeme péci pod grilem na 200 °C, připravíme si čtverce alobalu (asi 30x30 cm).
- V míse promícháme prosátou mouku (250 g) se solí a sodou a přimícháme jogurt. Vypracujeme těsto, dost se lepí. Překlopíme ho na pomoučený vál a zpracováváme, dokud není těsto hladké a nepřestane se lepit.
- Z těsta utvoříme 4 bochánky, které rozválíme na placku, položíme na alobal a pečeme pod grilem asi 2 minuty, až se začnou na těstě dělat bubliny (asi jako u bramborových placek), poté obrátíme a pečeme další asi 1,5 minuty.
- Chléb ihned zabalíme do utěrky, abychom ho zachovali teplý.