Naan - indický chléb

Ingredience


Jogurt bílý 170 g
Mouka pšeničná hladká T 650 280 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chlebové placky budeme péci pod grilem na 200 °C, připravíme si čtverce alobalu (asi 30x30 cm).
  2. V míse promícháme prosátou mouku (250 g) se solí a sodou a přimícháme jogurt. Vypracujeme těsto, dost se lepí. Překlopíme ho na pomoučený vál a zpracováváme, dokud není těsto hladké a nepřestane se lepit.
  3. Z těsta utvoříme 4 bochánky, které rozválíme na placku, položíme na alobal a pečeme pod grilem asi 2 minuty, až se začnou na těstě dělat bubliny (asi jako u bramborových placek), poté obrátíme a pečeme další asi 1,5 minuty.
  4. Chléb ihned zabalíme do utěrky, abychom ho zachovali teplý.