Telecí játra jako minutka
Ingredience
Játra telecí |
600 g |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Játra otřeme a sloupneme blánu. Játra nikdy nepereme ani nenamáčíme, neboť by ztvrdla.
- Plátky zlehka naklepeme, zaprášíme hladkou moukou a hned opékáme na rozehřátém sádle na každé straně 3 minuty.
- Opečené plátky přendáme na teplou mísu. Sádlo do opékání slijeme. Na pánev dáme máslo a trošku hladké mouky, osmahneme, přidáme lžíci vývaru nebo vody, osolíme a krátce povaříme.
- Hotovou šťávou přelijeme opečené řezy.