Telecí játra jako minutka

Ingredience


Játra telecí 600 g
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Játra otřeme a sloupneme blánu. Játra nikdy nepereme ani nenamáčíme, neboť by ztvrdla.
  2. Plátky zlehka naklepeme, zaprášíme hladkou moukou a hned opékáme na rozehřátém sádle na každé straně 3 minuty.
  3. Opečené plátky přendáme na teplou mísu. Sádlo do opékání slijeme. Na pánev dáme máslo a trošku hladké mouky, osmahneme, přidáme lžíci vývaru nebo vody, osolíme a krátce povaříme.
  4. Hotovou šťávou přelijeme opečené řezy.