Vdolečky s ricottou a bylinkami

Ingredience


Bazalka 0.5 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Majoránka čerstvá 0.5 polévková lžíce
Mléko polotučné 270 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 480 g
Pažitka 0.5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 0.5 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Ricotta 220 g
Tymián čerstvý 0.5 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Sezam - semena 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plech vyložíme pečicím papírem, vdolečky budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C.
  2. V misce utřeme ricottu s vejcem a přidáme čerstvé jemně posekané bylinky.
  3. V míse smícháme 450 g prosáté mouky (zbylou odložíme na posypání válu) se solí, pepřem a kypřicím práškem. Do moučné směsi zapracujeme ricottový krém, po částech vlijeme tolik mléka (200 – 250 ml), aby vzniklo hladké těsto, které se nelepí.
  4. Těsto dáme na pomoučený vál a dále vypracujeme, vytvoříme váleček, z něhož nakrájíme 8 stejně velkých kousků. Z kousků uválíme bochánek, položíme na plech a lehce stlačíme do tvaru vdolku.
  5. Vdolečky potřeme zbylým mlékem, posypeme sezamem a v předehřáté troubě pečeme asi 25 minut.
  6. Upečené vdolečky necháme na mřížce zchladnout a podáváme vlažné.