Vdolečky s ricottou a bylinkami
Ingredience
Bazalka |
0.5 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Majoránka čerstvá |
0.5 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
270 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
480 g |
Pažitka |
0.5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
0.5 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Ricotta |
220 g |
Tymián čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Sezam - semena |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plech vyložíme pečicím papírem, vdolečky budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C.
- V misce utřeme ricottu s vejcem a přidáme čerstvé jemně posekané bylinky.
- V míse smícháme 450 g prosáté mouky (zbylou odložíme na posypání válu) se solí, pepřem a kypřicím práškem. Do moučné směsi zapracujeme ricottový krém, po částech vlijeme tolik mléka (200 – 250 ml), aby vzniklo hladké těsto, které se nelepí.
- Těsto dáme na pomoučený vál a dále vypracujeme, vytvoříme váleček, z něhož nakrájíme 8 stejně velkých kousků. Z kousků uválíme bochánek, položíme na plech a lehce stlačíme do tvaru vdolku.
- Vdolečky potřeme zbylým mlékem, posypeme sezamem a v předehřáté troubě pečeme asi 25 minut.
- Upečené vdolečky necháme na mřížce zchladnout a podáváme vlažné.