Španělské ptáčky z kuřecího masa

Španělské ptáčky z kuřecího masa - obrázek

Ingredience


Anglická slanina 4 ks
Cibule 2 ks
Hořčice 1 polévková lžíce
Kapary sterilované 1 hrst
Kuřecí prsa 4 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Okurky nakládané 2 ks
Olej stolní 50 g
Olivy černé 1 hrst
Párky mini 4 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na větší plátky rozkrojíme kuřecí maso, naklepeme, osolíme, opepříme a hořčicí namažeme.
  2. Položíme na ně proužek okurky, minipárek, 1/4 vejce a trochu kapary.
  3. Zabalíme plátky a svážeme nití, obalíme v hladké mouce.
  4. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, vložíme závitky a ze všech stran pečeme.
  5. Podlijeme vlažnou vodou, přidáme kapary a olivy a za stálého podlévání dusíme doměkka.
  6. Šťávu můžeme zahustit moukou.