Španělské ptáčky z kuřecího masa
Ingredience
Anglická slanina |
4 ks |
Cibule |
2 ks |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Kapary sterilované |
1 hrst |
Kuřecí prsa |
4 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
2 ks |
Olej stolní |
50 g |
Olivy černé |
1 hrst |
Párky mini |
4 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na větší plátky rozkrojíme kuřecí maso, naklepeme, osolíme, opepříme a hořčicí namažeme.
- Položíme na ně proužek okurky, minipárek, 1/4 vejce a trochu kapary.
- Zabalíme plátky a svážeme nití, obalíme v hladké mouce.
- Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, vložíme závitky a ze všech stran pečeme.
- Podlijeme vlažnou vodou, přidáme kapary a olivy a za stálého podlévání dusíme doměkka.
- Šťávu můžeme zahustit moukou.