Bramborový koláč s cuketou

Ingredience


Brambory 250 g
Česnek 1 stroužek
Cibule lahůdková 1 ks
Citronová kůra 1 kávová lžička
Cuketa 2 ks
Majoránka čerstvá 0.5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 20 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Ořechy lískové 2 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Smetana kysaná 2.5 polévková lžíce
Solamyl 3 polévková lžíce
Sůl 0.25 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 60 g
Sýr Parmezán 2 polévková lžíce
Tymián čerstvý 0.5 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Koláčovou formu vymažeme máslem, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 200 °C.
  2. Oloupeme cibuli a česnek, nakrájíme na drobno a necháme na 2 lžících olivového oleje zesklovatět. Poté necháme vychladnout.
  3. Omyté brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, cukety opláchneme a nastrouháme na hrubo. V míse promícháme s nastrouhanými bramborami a nastrouhanou citronovou kůrou. Bylinky opláchneme a otrhané lístky usekáme na drobno. Ke směsi přidáme bylinky, sušené oregano, usmaženou cibuli s česnekem a koření. V misce našleháme vejce se smetanou, 1 lžící olivového oleje, Solamylem a strouhaným ementálem. Vše zamícháme do bramborové směsi. Těsto vlijeme do formy, uhladíme a posypeme strouhaným parmazánem a umletými oříšky.
  4. Koláč pečeme v předehřáté troubě 30 – 35 minut. Po upečení necháme mírně zchladnout a teplý podáváme.