Fenyklovo-jablkový salát s ořechy

Ingredience


Fenykl sladký - hlíza 2 ks
Granátové jablko semínka 140 g
Jablka 2 ks
Ořechy vlašské 50 g
Hořčice kremžská 1 polévková lžíce
Ocet jablečný 40 ml
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 120 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do salátové mísy dáme očištěný, na tenké plátky nakrájený fenykl a omytá, na nudličky nakrájená jablka. Přidáme zrníčka z granátových jablek a nasekané vlašské ořechy. Vše zlehka promícháme.
  2. Na zálivku ušleháme v misce pomerančovou šťávu, jablečný ocet, olivový olej a hořčici.
  3. Salát v míse zalijeme zálivkou a promícháme.
  4. Podáváme nejlépe ihned, v chldničce salát vydrží čerstvý max. 2 dny.