Fenyklovo-jablkový salát s ořechy
Ingredience
Fenykl sladký - hlíza |
2 ks |
Granátové jablko semínka |
140 g |
Jablka |
2 ks |
Ořechy vlašské |
50 g |
Hořčice kremžská |
1 polévková lžíce |
Ocet jablečný |
40 ml |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pomerančová šťáva |
120 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do salátové mísy dáme očištěný, na tenké plátky nakrájený fenykl a omytá, na nudličky nakrájená jablka. Přidáme zrníčka z granátových jablek a nasekané vlašské ořechy. Vše zlehka promícháme.
- Na zálivku ušleháme v misce pomerančovou šťávu, jablečný ocet, olivový olej a hořčici.
- Salát v míse zalijeme zálivkou a promícháme.
- Podáváme nejlépe ihned, v chldničce salát vydrží čerstvý max. 2 dny.