Sušenky s kandovanou pomerančovou kůrou

Ingredience


Citronová kůra 0.5 polévková lžíce
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 500 g
Hřebíček mletý 2 špetka
Kandovaná pomerančová kůra 60 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Mandle mleté 500 g
Mouka pšeničná hladká T 650 530 g
Skořice mletá 1.5 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 6 ks
Vejce slepičí 4 ks
Citronová šťáva 1.5 polévková lžíce
Cukr moučkový 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plechy vyložíme pečicím papírem, sušenky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
  2. Žloutky s vejci a cukrem šlehačem ušleháme do pěny. Přimícháme umleté mandle, drobně pokrájenou kandovanou pomerančovou kůru, mletý hřebíček, skořici, ustrouhanou citronovou kůru a šťávu. Mouku (500 g, zbylou mouku odložíme na posypání válu) promícháme s kypřicím práškem a vmícháme do vaječné směsi. Vypracujeme hladké těsto, které na pomoučeném vále rozválíme na placku o tloušťce 4 mm. Těsto nakrájíme na čtverce 3x7 cm, zakryjeme a necháme alespoň 3 hodiny odpočívat. Poté sušenky vyrovnáme na plechy a v předehřáté troubě 20 – 25 minut, až zezlátnou.
  3. Upečené sušenky necháme vychladnout na mřížce a poté potřeme polovou, kterou jsme připravili utřením moučkového cukru se šťávou, a necháme ztuhnout.