Sušenky s kandovanou pomerančovou kůrou
Ingredience
Citronová kůra |
0.5 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
500 g |
Hřebíček mletý |
2 špetka |
Kandovaná pomerančová kůra |
60 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Mandle mleté |
500 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
530 g |
Skořice mletá |
1.5 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
Vejce slepičí |
4 ks |
Citronová šťáva |
1.5 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
60 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 7 porcí
- Plechy vyložíme pečicím papírem, sušenky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
- Žloutky s vejci a cukrem šlehačem ušleháme do pěny. Přimícháme umleté mandle, drobně pokrájenou kandovanou pomerančovou kůru, mletý hřebíček, skořici, ustrouhanou citronovou kůru a šťávu. Mouku (500 g, zbylou mouku odložíme na posypání válu) promícháme s kypřicím práškem a vmícháme do vaječné směsi. Vypracujeme hladké těsto, které na pomoučeném vále rozválíme na placku o tloušťce 4 mm. Těsto nakrájíme na čtverce 3x7 cm, zakryjeme a necháme alespoň 3 hodiny odpočívat. Poté sušenky vyrovnáme na plechy a v předehřáté troubě 20 – 25 minut, až zezlátnou.
- Upečené sušenky necháme vychladnout na mřížce a poté potřeme polovou, kterou jsme připravili utřením moučkového cukru se šťávou, a necháme ztuhnout.