Sušenky se slunečnicovými semínky
Ingredience
Citronová kůra |
1.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
150 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
280 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Med včelí |
100 g |
Slunečnice - semena |
100 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Plechy vyložíme pečicím papírem, sušenky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
- Mouku (250 g, zbylé odložíme na posypání válu) prosejeme do mísy, přimícháme sůl, strouhanou citronovou kůru, med, nakrájené máslo a rozšlehané vejce. Pomocí hnětače vypracujeme drobenkové těsto, které ručně zpracujeme do hladka. Utvoříme z něj bochánek, zabalíme do fólie a necháme v chladničce 30 minut odpočinout.
- V mezičase připravíme náplň. Slunečnicová semínka s medem, smetanou a máslem zlehka osmažíme na pánvi. Poté necháme vychladnout.
- Odpočinuté těsto na pomoučeném vále rozválíme a tvořítkem s vroubky vykrajujeme placičky, které rozložíme na plechy. Na sušenky lžičkou vrstvíme slunečnicovou náplň. Sušenky pečeme v předehřáté troubě 11 – 15 minut, až zezlátnou.
- Upečené sušenky necháme na mřížce vychladnout.