Ořechovo-bazalkové nanuky

Ingredience


Bazalka 30 g
Mléko mandlové 480 ml
Ořechy Kešu 220 g
Sirup agávový Bio 80 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nesolené kešu ořechy předem namočíme do studené vody na 2 hodiny.
  2. Do mixeru vlijeme mandlové mléko, přidáme kešu ořechy, čerstvou bazalku a agávový sirup. Vše rozmixujeme na pyré. Pokud bude pyré napěněné, necháme je chvíli odstát a pěnu lžící odstraníme.
  3. Rozmixovanou směs nalijeme do formy na nanuky a necháme chladit 1-2 hodiny.
  4. Potom do nanuků zapíchneme tyčky a formu dáme do mrazáku.
  5. Když budeme chtít nanuky vyklopit, formu necháme chvíli stát při pokojové teplotě nebo ji necháme chvilku pod tekoucí teplou vodou.