Ořechovo-bazalkové nanuky
Ingredience
Bazalka |
30 g |
Mléko mandlové |
480 ml |
Ořechy Kešu |
220 g |
Sirup agávový Bio |
80 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Nesolené kešu ořechy předem namočíme do studené vody na 2 hodiny.
- Do mixeru vlijeme mandlové mléko, přidáme kešu ořechy, čerstvou bazalku a agávový sirup. Vše rozmixujeme na pyré. Pokud bude pyré napěněné, necháme je chvíli odstát a pěnu lžící odstraníme.
- Rozmixovanou směs nalijeme do formy na nanuky a necháme chladit 1-2 hodiny.
- Potom do nanuků zapíchneme tyčky a formu dáme do mrazáku.
- Když budeme chtít nanuky vyklopit, formu necháme chvíli stát při pokojové teplotě nebo ji necháme chvilku pod tekoucí teplou vodou.