Bruschetta - topinka s rajčaty

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Česnek 2 stroužek
Olej olivový extra panenský 100 ml
Rajčata 6 ks
Sůl 2 špetka
Veka 4 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky, zbavíme zrníček a ještě nakrájíme na malé kostičky.
  2. Plátky veky rozložíme na rošt do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 5 minut dokřupava.
  3. Kostičky rajčat v míse přelijeme olivovým olejem a promícháme s natrhanými lístky čerstvé bazalky.
  4. Opečené plátky veky potřeme česnekem. Rajčatovou směs osolíme a naneseme na topinky. (Solíme až těsně před nanesením na topinky, rajčata by jinak pustila moc vody.)
  5. Bruschetty nakonec ozdobíme lístkem bazalky a ihned podáváme.