Bruschetta - topinka s rajčaty
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Česnek |
2 stroužek |
Olej olivový extra panenský |
100 ml |
Rajčata |
6 ks |
Sůl |
2 špetka |
Veka |
4 plátek |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky, zbavíme zrníček a ještě nakrájíme na malé kostičky.
- Plátky veky rozložíme na rošt do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 5 minut dokřupava.
- Kostičky rajčat v míse přelijeme olivovým olejem a promícháme s natrhanými lístky čerstvé bazalky.
- Opečené plátky veky potřeme česnekem. Rajčatovou směs osolíme a naneseme na topinky. (Solíme až těsně před nanesením na topinky, rajčata by jinak pustila moc vody.)
- Bruschetty nakonec ozdobíme lístkem bazalky a ihned podáváme.