Brambory na pivu
Ingredience
Brambory |
1000 g |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
250 ml |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Slanina vepřová |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Menší omyté brambory dáme do hrnce s vodou a vaříme ve slupce 10-12 minut. Slijeme je a po mírném vychladnutí oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu. Zvolna restujeme.
- Po chvíli přidáme snítku čerstvého rozmarýnu a plátky brambor, které orestujeme. Vše zalijeme pivem tak, aby byly brambory ponořené. Osolíme, opepříme a povaříme, dokud se pivo neodpaří.
- Nakonec pánev s bramborami vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a po 5 minutách zapékání můžeme podávat.