Linguine s krevetami a cuketou

Ingredience


Česnek 1 ks
Cuketa 2 ks
Feferony 1 ks
Krevety tygří - loupané 300 g
Olej olivový extra panenský 100 ml
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 polévková lžíce
Těstoviny Linguine 400 g
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme.
  2. V pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme celou hlavičku česneku rozmáčknutou v dlani.
  3. 4 krevety ponecháme celé. Hlavičky zbylých krevet zmáčkneme a šťávu z nich vymačkáme přímo do pánve s česnekem. Potom hlavičky vhodíme na několik minut do pánve a vyjmeme. Do pánve přidáme nakrájené krevety, celé krevety a nakrájené cukety. Z pánve odstraníme česnek a přilijeme bílé víno. Krátce povaříme a vhodíme feferonku.
  4. Nakonec do pánve přidáme uvařené těstoviny a promícháme je s omáčkou.
  5. Při podávání ozdobíme každou porci celou krevetou a nasekanou petrželkou.