Linguine s krevetami a cuketou
Ingredience
Česnek |
1 ks |
Cuketa |
2 ks |
Feferony |
1 ks |
Krevety tygří - loupané |
300 g |
Olej olivový extra panenský |
100 ml |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Těstoviny Linguine |
400 g |
Víno bílé |
100 ml |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme.
- V pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme celou hlavičku česneku rozmáčknutou v dlani.
- 4 krevety ponecháme celé. Hlavičky zbylých krevet zmáčkneme a šťávu z nich vymačkáme přímo do pánve s česnekem. Potom hlavičky vhodíme na několik minut do pánve a vyjmeme. Do pánve přidáme nakrájené krevety, celé krevety a nakrájené cukety. Z pánve odstraníme česnek a přilijeme bílé víno. Krátce povaříme a vhodíme feferonku.
- Nakonec do pánve přidáme uvařené těstoviny a promícháme je s omáčkou.
- Při podávání ozdobíme každou porci celou krevetou a nasekanou petrželkou.