Těstoviny s klobásou a omáčkou z rajčat
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Klobása Salsiccia |
4 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Omáčka z rajčat |
150 ml |
Petržel - nať |
1 hrst |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Těstoviny Tagliatelle |
320 g |
Víno bílé |
100 ml |
Voda pitná |
3 l |
Bazalka |
1 hrst |
Celer řapíkatý |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
500 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi rozpálíme kapku olivového oleje. Klobásy oloupeme a vnitřek rozmačkáme. Přidáme do pánve spolu s rozmačkanými stroužky česneku. Vhodíme snítku rozmarýnu, přilijeme bílé víno a 2 naběračky předem připravené omáčky z rajčat. Necháme zvolna vařit.
- Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme o něco dříve, než budou na skus. Vmícháme je do pánve, kde se dovaří.
- Pokrm upravíme na talíře, ozdobíme nasekanou petrželkou a zakápneme olivovým olejem.
- Italská omáčka z rajčat [61289]:
- Očištěnou mrkev, cibuli a střední část řapíkatého celeru nakrájíme na kousky a zpěníme na olivovém oleji.
- Masitá rajčata omyjeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kousky. Spolu s konzervovanými loupanými rajčaty je přidáme na orestovaný zeleninový základ. Vše vaříme velmi zvolna 45-60 minut. Podle potřeby podléváme trochou vody.
- Povařenou směs propasírujeme přes síto (nemixujeme!) a omáčku necháme ještě probublávat 30 minut.
- Vařenou omáčku podle chuti osolíme, osladíme a zjemníme kouskem másla. Přidáme čerstvou bazalku a omáčku necháme ještě 15 minut dojít.
- Po částečném zchladnutí přelijeme omáčku do čistých sklenic, uzavřeme a sklenice ponořené ze 3/4 ve vodě sterilujeme ve velkém hrnci.