Těstoviny s klobásou a omáčkou z rajčat

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Klobása Salsiccia 4 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Omáčka z rajčat 150 ml
Petržel - nať 1 hrst
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Sůl 1 polévková lžíce
Těstoviny Tagliatelle 320 g
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 3 l
Bazalka 1 hrst
Celer řapíkatý 1 ks
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 40 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Rajčata 500 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozpálíme kapku olivového oleje. Klobásy oloupeme a vnitřek rozmačkáme. Přidáme do pánve spolu s rozmačkanými stroužky česneku. Vhodíme snítku rozmarýnu, přilijeme bílé víno a 2 naběračky předem připravené omáčky z rajčat. Necháme zvolna vařit.
  2. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme o něco dříve, než budou na skus. Vmícháme je do pánve, kde se dovaří.
  3. Pokrm upravíme na talíře, ozdobíme nasekanou petrželkou a zakápneme olivovým olejem.
  4. Italská omáčka z rajčat [61289]:
  5. Očištěnou mrkev, cibuli a střední část řapíkatého celeru nakrájíme na kousky a zpěníme na olivovém oleji.
  6. Masitá rajčata omyjeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kousky. Spolu s konzervovanými loupanými rajčaty je přidáme na orestovaný zeleninový základ. Vše vaříme velmi zvolna 45-60 minut. Podle potřeby podléváme trochou vody.
  7. Povařenou směs propasírujeme přes síto (nemixujeme!) a omáčku necháme ještě probublávat 30 minut.
  8. Vařenou omáčku podle chuti osolíme, osladíme a zjemníme kouskem másla. Přidáme čerstvou bazalku a omáčku necháme ještě 15 minut dojít.
  9. Po částečném zchladnutí přelijeme omáčku do čistých sklenic, uzavřeme a sklenice ponořené ze 3/4 ve vodě sterilujeme ve velkém hrnci.