Špagety s česnekem a feferonkami

Ingredience


Česnek 16 stroužek
Feferony 2 ks
Olej olivový extra panenský 100 ml
Petržel - nať 1 hrst
Špagety, Makarony 400 g
Sůl mořská 150 g
Voda pitná 10 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do velkého hrnce nalijeme 10l vody a přidáme 150g mořské soli. Přivedeme k varu, vložíme špagety a vaříme je na skus. Po uvaření špagety slijeme.
  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme oloupané, na tenké plátky nakrájené stroužky česneku a nakrájené feferonky. Opečeme a vmícháme uvařené špagety (pokud ve špagetách zůstane trocha vody po vaření, nevadí.) Vše dobře promícháme.
  3. Pokrm upravíme na talíře, ozdobíme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.