Špagety s česnekem a feferonkami
Ingredience
Česnek |
16 stroužek |
Feferony |
2 ks |
Olej olivový extra panenský |
100 ml |
Petržel - nať |
1 hrst |
Špagety, Makarony |
400 g |
Sůl mořská |
150 g |
Voda pitná |
10 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do velkého hrnce nalijeme 10l vody a přidáme 150g mořské soli. Přivedeme k varu, vložíme špagety a vaříme je na skus. Po uvaření špagety slijeme.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme oloupané, na tenké plátky nakrájené stroužky česneku a nakrájené feferonky. Opečeme a vmícháme uvařené špagety (pokud ve špagetách zůstane trocha vody po vaření, nevadí.) Vše dobře promícháme.
- Pokrm upravíme na talíře, ozdobíme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.