Dršťky na florentinský způsob

Ingredience


Celer řapíkatý 0.5 ks
Cibule 1 ks
Dršťky vařené 1000 g
Feferony 1 ks
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový extra panenský 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 300 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 100 g
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předvařené dršťky propláchneme pod tekoucí vodou a spaříme. Nakrájíme je na širší, asi 6 cm dlouhé proužky.
  2. V hrnci ropálíme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli, nakrájený řapíkatý celer a na kostičky nakrájenou mrkev. Přidáme dršťky a společně restujeme. Po chvíli přidáme do hrnce oloupaná, na tenké plátky nakrájená rajčata a podlijeme trochou vody. Nakonec vmícháme ještě konzervovaná rajčata a nasekanou feferonku. Zvolna dusíme pod pokličkou. Když se voda částečně vyvaří, polévku podle chuti osolíme.
  3. Při podávání ozdobíme každou porci hoblinkami parmezánu.