Dršťky na florentinský způsob
Ingredience
Celer řapíkatý |
0.5 ks |
Cibule |
1 ks |
Dršťky vařené |
1000 g |
Feferony |
1 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
300 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
100 g |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Předvařené dršťky propláchneme pod tekoucí vodou a spaříme. Nakrájíme je na širší, asi 6 cm dlouhé proužky.
- V hrnci ropálíme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli, nakrájený řapíkatý celer a na kostičky nakrájenou mrkev. Přidáme dršťky a společně restujeme. Po chvíli přidáme do hrnce oloupaná, na tenké plátky nakrájená rajčata a podlijeme trochou vody. Nakonec vmícháme ještě konzervovaná rajčata a nasekanou feferonku. Zvolna dusíme pod pokličkou. Když se voda částečně vyvaří, polévku podle chuti osolíme.
- Při podávání ozdobíme každou porci hoblinkami parmezánu.