Jarní kuřátka

Ingredience


Čokoláda na vaření 30 g
Cukr moučkový 350 g
Marcipánová hmota surová 50 g
Pomerančová šťáva 8 polévková lžíce
Potravinářská barva 1 kávová lžička
Cukr krupice 70 g
Cukr moučkový 70 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 špetka
Máslo čerstvé 70 g
Mouka pšeničná hladká T 650 70 g
Tvaroh tučný 40 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 300g moučkového cukru utřeme s pomerančovou šťávou na hustou polevu. Přidáme kapku žlutého potravinářského barviva a promícháme.
  2. Předem připravené kouličky ze základního těsta namočíme do polevy a ze zbylé polevy pomocí cukrářského sáčku vytvarujeme po stranách kouliček křidélka.
  3. Marcipán prohněteme se zbylým moučkovým cukrem a kapkou oranžového potravinářského barviva. Rozválíme na tenký plát a vykrájíme 12 hřebínků. Hřebínky přitiskneme do polevy na každou hlavičku. Obličej dotvoříme pomocí marcipánu a ve vodní lázni rozpuštěné čokolády. Hotová kuřátka necháme oschnout.
  4. Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
  5. Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
  6. Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
  7. Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
  8. Do každé kouličky potom zapíchneme špejli.