Jarní kuřátka
Ingredience
Čokoláda na vaření |
30 g |
Cukr moučkový |
350 g |
Marcipánová hmota surová |
50 g |
Pomerančová šťáva |
8 polévková lžíce |
Potravinářská barva |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
70 g |
Cukr moučkový |
70 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 g |
Tvaroh tučný |
40 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- 300g moučkového cukru utřeme s pomerančovou šťávou na hustou polevu. Přidáme kapku žlutého potravinářského barviva a promícháme.
- Předem připravené kouličky ze základního těsta namočíme do polevy a ze zbylé polevy pomocí cukrářského sáčku vytvarujeme po stranách kouliček křidélka.
- Marcipán prohněteme se zbylým moučkovým cukrem a kapkou oranžového potravinářského barviva. Rozválíme na tenký plát a vykrájíme 12 hřebínků. Hřebínky přitiskneme do polevy na každou hlavičku. Obličej dotvoříme pomocí marcipánu a ve vodní lázni rozpuštěné čokolády. Hotová kuřátka necháme oschnout.
- Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
- Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
- Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
- Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
- Do každé kouličky potom zapíchneme špejli.