Konfitovaná kachna
Ingredience
Česnek |
1 ks |
Kachna domácí |
1 ks |
Olej rostlinný |
1 l |
Rozmarýn čerstvý |
4 ks |
Sůl |
100 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 240 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kachnu očistíme, opláchneme a osušíme. Ořízneme spodní části křídel, kachnu rozpůlíme a vložíme do pekáče. Maso ze všech stran osolíme, přihodíme 2 větvičky rozmarýnu. Neoloupanou paličku česneku příčně rozkrojíme a ke kachně přidáme stroužky z poloviny paličky. Kachnu přikryjeme alobalem a v lednici necháme alespoň 12 hodin marinovat.
- Marinovanou kachnu opláchneme pod tekoucí vodou, abychom odstranili přebytečnou sůl, vložíme do hlubšího pekáče a zalijeme olejem, kachna musí být v oleji ponořená. Přidáme zbylé větvičky rozmarýnu a druhou polovinu rozebraných stroužků česneku. Kachnu pod přikrytím pečeme v troubě předehřáté na 130 °C asi 3 – 4 hodiny.
- Upečenou kachnu přeložíme na plech, odstraníme kosti a ještě asi 20 minut pečeme v troubě na horní pečení při teplotě 200 °C.