Prasátka
Ingredience
Čokoláda mléčná |
30 g |
Cukr moučkový |
300 g |
Fondán |
100 g |
Potravinářská barva |
0.25 kávová lžička |
Voda pitná |
100 ml |
Cukr krupice |
70 g |
Cukr moučkový |
70 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 g |
Tvaroh tučný |
40 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Moučkový cukr utřeme s vodou na hustou polevu - vodu přiléváme podle potřeby. Trochu polevy dáme stranou, zbylou obarvíme kapkou růžového potravinářského barviva.
- Kouličky předem připravené ze základního těsta ponoříme do polevy a necháme oschnout.
- Růžový fondán rozválíme, vykrájíme z něj kulaté čumáčky a vytvarujeme ouška a ocásky prasátek. Zbylou růžovou polevou vše přilepíme na kouličky. Cukrovou polevou vytvoříme oči a nosní dírky, čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni namalujeme oční panenky a pusinky pod čumáčky.
- Hotová prasátka necháme oschnout.
- Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
- Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
- Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
- Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
- Do každé kouličky potom zapíchneme špejli.