Banánová žemlovka
Ingredience
Banány |
5 ks |
Chléb toastový |
400 g |
Cukr moučkový |
1 ks |
Hrozinky |
200 g |
Smetana 12% (konzumní) |
750 ml |
Sůl |
1 špetka |
Tresť vanilková |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 150C.
- Zapékací mísu vymažeme máslem. Prošleháme vejce se 100g cukru, solí, vanilkovým extraktem a nakonec vmícháme smetanu. Toastový chleba nakrájíme na větší čtverce, přidáme do směsi společně s na kolečka nakrájenými banány a rozinkami namočenými v rumu. Vše opatrně promícháme, necháme asi 10min odstát a vlijeme do zapékací mísy.
- Posypeme cukrem a pečeme asi 20min.