Banánová žemlovka

Ingredience


Banány 5 ks
Chléb toastový 400 g
Cukr moučkový 1 ks
Hrozinky 200 g
Smetana 12% (konzumní) 750 ml
Sůl 1 špetka
Tresť vanilková 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 150C.
  2. Zapékací mísu vymažeme máslem. Prošleháme vejce se 100g cukru, solí, vanilkovým extraktem a nakonec vmícháme smetanu. Toastový chleba nakrájíme na větší čtverce, přidáme do směsi společně s na kolečka nakrájenými banány a rozinkami namočenými v rumu. Vše opatrně promícháme, necháme asi 10min odstát a vlijeme do zapékací mísy.
  3. Posypeme cukrem a pečeme asi 20min.