Sobíci

Ingredience


Bonbony dražé 12 ks
Čokoláda mléčná 100 g
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Potravinářská barva 0.25 kávová lžička
Voda pitná 1 polévková lžíce
Cukr krupice 70 g
Cukr moučkový 70 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 špetka
Máslo čerstvé 70 g
Mouka pšeničná hladká T 650 70 g
Tvaroh tučný 40 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čokoládu rozlámeme na kousky a v horké vodní lázni ji rozpustíme.
  2. Kouličky předem připravené ze základního těsta ponoříme do čokolády, vyjmeme a necháme oschnout.
  3. Zbývající rozpuštěnou čokoládou naplníme cukrářský sáček a na pergamenový papír vytvarujeme 26 sobích parůžků. Necháme je zaschnout.
  4. Z moučkového cukru a trochy vody utřeme polevu. Parůžky polevou potřeme a přilepíme na kouličky. Trochu polevy dáme do cukrářského sáčku a nakreslíme sobům oči. Z červených bonbonů budou nosy, pusinky nakreslíme zbylou polevou smíchanou s kapkou červeného barviva.
  5. Hotové sobíky necháme zaschnout.
  6. Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
  7. Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
  8. Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
  9. Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
  10. Do každé kouličky potom zapíchneme špejli nebo plastovou tyčku.