Sobíci
Ingredience
Bonbony dražé |
12 ks |
Čokoláda mléčná |
100 g |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Potravinářská barva |
0.25 kávová lžička |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
70 g |
Cukr moučkový |
70 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 g |
Tvaroh tučný |
40 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Čokoládu rozlámeme na kousky a v horké vodní lázni ji rozpustíme.
- Kouličky předem připravené ze základního těsta ponoříme do čokolády, vyjmeme a necháme oschnout.
- Zbývající rozpuštěnou čokoládou naplníme cukrářský sáček a na pergamenový papír vytvarujeme 26 sobích parůžků. Necháme je zaschnout.
- Z moučkového cukru a trochy vody utřeme polevu. Parůžky polevou potřeme a přilepíme na kouličky. Trochu polevy dáme do cukrářského sáčku a nakreslíme sobům oči. Z červených bonbonů budou nosy, pusinky nakreslíme zbylou polevou smíchanou s kapkou červeného barviva.
- Hotové sobíky necháme zaschnout.
- Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
- Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
- Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
- Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
- Do každé kouličky potom zapíchneme špejli nebo plastovou tyčku.