Mumie z Egypta

Ingredience


Cukr moučkový 300 g
Fondán 150 g
Pomerančová šťáva 8 polévková lžíce
Cukr krupice 70 g
Cukr moučkový 70 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 špetka
Máslo čerstvé 70 g
Mouka pšeničná hladká T 650 70 g
Tvaroh tučný 40 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bílý fondán tence rozválíme a nakrájíme na úzké proužky.
  2. Moučkový cukr a pomerančovou šťávu utřeme do husté polevy.
  3. Kouličky předem připravené ze základního těsta dokola potřeme připravenou polevou a po celém povrchu je omotáme proužky z fondánu. Proužky přitiskneme.
  4. Z černého fondánu vytvarujeme oči a nosy, které na hlavičky mumií připevníme zbylou polevou.
  5. Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
  6. Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
  7. Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
  8. Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
  9. Do každé kouličky potom zapíchneme špejli nebo plastovou tyčku.