Mumie z Egypta
Ingredience
Cukr moučkový |
300 g |
Fondán |
150 g |
Pomerančová šťáva |
8 polévková lžíce |
Cukr krupice |
70 g |
Cukr moučkový |
70 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 g |
Tvaroh tučný |
40 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Bílý fondán tence rozválíme a nakrájíme na úzké proužky.
- Moučkový cukr a pomerančovou šťávu utřeme do husté polevy.
- Kouličky předem připravené ze základního těsta dokola potřeme připravenou polevou a po celém povrchu je omotáme proužky z fondánu. Proužky přitiskneme.
- Z černého fondánu vytvarujeme oči a nosy, které na hlavičky mumií připevníme zbylou polevou.
- Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
- Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
- Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
- Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
- Do každé kouličky potom zapíchneme špejli nebo plastovou tyčku.