Banánové minikoláčky s krokantem

Ingredience


Banány 3 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr krupice 150 g
Máslo čerstvé 125 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Soda jedlá 1.5 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Tresť vanilková 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Cukr moučkový 150 g
Krokant 100 g
Máslo čerstvé 60 g
Sůl 1 špetka
Tvaroh jemný 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, vanilkovou trestí a špetkou soli do pěny. Potom zvolna zašleháme celá vejce. Oloupané banány rozmačkáme s citronovou šťávou a přidáme k máslové hmotě. Nakonec přisypeme mouku smíchanou se sodou a zašleháme ji do hmoty.
  2. Z 1/4 těsta vykrájíme na plech vyložený pečicím papírem 20 malých koleček. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut, vyjmeme a necháme vychladnout. Postup stejně opakujeme i se zbylým těstem.
  3. Na náplň ušleháme máslo s měkkým tvarohem. Zvolna zašleháme moučkový cukr, sůl a nakonec krokant (trochu necháme stranou na ozdobu). Náplň necháme 1 hodinu v chladničce.
  4. Náplň pomocí cukrářského sáčku nanášíme na dolní poloviny upečených koleček. Přiklopíme zbylými kolečky a po okrajích vyčuhující náplň ozdobíme krokantem.