Penne s lilkem

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Lilek 2 ks
Olej olivový extra panenský 50 ml
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Rajčatové pyré 500 g
Ricotta solená tvrdá 120 g
Sůl 1 polévková lžíce
Těstoviny Penne 400 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilky nakrájíme na plátky, rozprostřeme na talíř, osolíme a necháme stát, aby se zbavily vody. Potom plátky otřeme papírovou utěrkou a obalíme v hladké mouce.
  2. Obalené plátky smažíme na slunečnicovém oleji dozlatova.
  3. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm najemno nasekanou cibuli a rozmáčknutý česnek. Po chvíli přidáme rajčatové pyré a necháme vše probublávat asi 5 minut.
  4. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme.
  5. Osmažené plátky lilku nakrájíme na kostičky a vhodíme do omáčky v pánvi. Česnek odstraníme. Vaříme dalších 5 minut.
  6. Těstoviny posypeme nastrouhanou ricottou a lístky bazalky. Přidáme je do pánve s omáčkou,
  7. Těstoviny s omáčkou upravíme na talíře a ozdobíme lilkem. Posypeme ještě ricottou a zakapeme olivovým olejem.