Penne s lilkem
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Lilek |
2 ks |
Olej olivový extra panenský |
50 ml |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Rajčatové pyré |
500 g |
Ricotta solená tvrdá |
120 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Těstoviny Penne |
400 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilky nakrájíme na plátky, rozprostřeme na talíř, osolíme a necháme stát, aby se zbavily vody. Potom plátky otřeme papírovou utěrkou a obalíme v hladké mouce.
- Obalené plátky smažíme na slunečnicovém oleji dozlatova.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm najemno nasekanou cibuli a rozmáčknutý česnek. Po chvíli přidáme rajčatové pyré a necháme vše probublávat asi 5 minut.
- Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme.
- Osmažené plátky lilku nakrájíme na kostičky a vhodíme do omáčky v pánvi. Česnek odstraníme. Vaříme dalších 5 minut.
- Těstoviny posypeme nastrouhanou ricottou a lístky bazalky. Přidáme je do pánve s omáčkou,
- Těstoviny s omáčkou upravíme na talíře a ozdobíme lilkem. Posypeme ještě ricottou a zakapeme olivovým olejem.