Kachní játra s portským a jahodami

Ingredience


Cukr krupice 1 špetka
Jablka 1 ks
Jahody zahradní 2 ks
Játra kachní 300 g
Sůl mořská 0.5 kávová lžička
Víno portské 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dva plátky omytého jablka lehce pocukrujeme a orestujeme na pánvi po obou stranách. Když jablka zkaramelizují, dáme je na talířky.
  2. Na pánvičku položíme na plátky nakrájená kachní játra a restujeme tak, aby uvnitř zůstala středně propečená. Játra vyjmeme na papírovou utěrku.
  3. Tuk z pánve slijeme a dno otřeme papírem, aby zůstalo jen mastné. Do horké pánve přilijeme portské víno, které vzplane. Několik vteřin flambujeme, omáčka zhoustne a ztmavne.
  4. Na plátky jablek položíme plátky jater, zalijeme je omáčkou z portského vína, ozdobíme krystalky mořské soli a doplníme omytými, překrojenými jahodami.
  5. Ihned podáváme.