Cakepops s čokoládou a cukrovým zdobením

Cakepops s čokoládou a cukrovým zdobením - obrázek

Ingredience


Čokoláda na vaření 100 g
Cukrové zdobení 2 polévková lžíce
Cukr krupice 70 g
Cukr moučkový 70 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 špetka
Máslo čerstvé 70 g
Mouka pšeničná hladká T 650 70 g
Tvaroh tučný 40 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čokoládu nalámanou na kousky rozpustíme v horké vodní lázni.
  2. Kouličky předem připravené ze základního těsta namáčíme do čokolády a necháme částečně oschnout.
  3. Na ještě vláčnou čokoládu sypeme barevné cukrové zdobení.
  4. Cakepops necháme do podávání v chladu.
  5. Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
  6. Změklé máslo s krupicovým cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
  7. Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
  8. Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
  9. Do každé kouličky potom zapíchneme špejli nebo plastovou tyčku.