Rajčata plněná tuňákovou pěnou

Ingredience


Ančovičky konzervované 8 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kapary sterilované 2 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Tuňák v majonéze 200 g
Tymián čerstvý 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 100 ml
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce šleháme metličkou žloutky se slunečnicovým olejem (suroviny musí mít pokojovou teplotu.) Po kapkách přidáváme citronovou šťávu a nakonec přidáme špetku soli. Vzniklá majonéza má být krémovitá.
  2. Rajčata omyjeme, odkrojíme vrchní část a lžičkou vydlabeme dužinu - odstraníme zrníčka, necháme jen masitou část dužiny.
  3. Připravená rajčata otočíme, aby vytekla šťáva, sekrojené vršky necháme na přiklopení.
  4. Do mixeru dáme tuňáka v majonéze, kapary, ančovičky, 2 polévkové lžíce citronové šťávy a vydlabanou dužinu z rajčat. Vše rozmixujeme.
  5. Rozmixovanou směs promícháme s připravenou majonézou. Pěnou potom plníme vydlabaná rajčata, ozdobíme snítkou tymiánu a přiklopíme vršky.