Rajčata plněná tuňákovou pěnou
Ingredience
Ančovičky konzervované |
8 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kapary sterilované |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Tuňák v majonéze |
200 g |
Tymián čerstvý |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce šleháme metličkou žloutky se slunečnicovým olejem (suroviny musí mít pokojovou teplotu.) Po kapkách přidáváme citronovou šťávu a nakonec přidáme špetku soli. Vzniklá majonéza má být krémovitá.
- Rajčata omyjeme, odkrojíme vrchní část a lžičkou vydlabeme dužinu - odstraníme zrníčka, necháme jen masitou část dužiny.
- Připravená rajčata otočíme, aby vytekla šťáva, sekrojené vršky necháme na přiklopení.
- Do mixeru dáme tuňáka v majonéze, kapary, ančovičky, 2 polévkové lžíce citronové šťávy a vydlabanou dužinu z rajčat. Vše rozmixujeme.
- Rozmixovanou směs promícháme s připravenou majonézou. Pěnou potom plníme vydlabaná rajčata, ozdobíme snítkou tymiánu a přiklopíme vršky.