Italské pesto
Ingredience
Bazalka |
2 hrst |
Česnek |
1 stroužek |
Olej olivový extra panenský |
100 ml |
Sůl hrubozrnná |
1 špetka |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
2 polévková lžíce |
Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
30 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pesto připravíme v hmoždíři - z mixeru má mdlou chuť.
- Do hmoždíře dáme lístky čerstvé bazalky natrhané na kousky, dále celý oloupaný stroužek česneku, piniové oříšky, nastrouhaný parmezán, pecorino a malou špetku soli.
- V hmoždíři vše důkladně drtíme paličkou a až po chvíli přilijeme olivový olej. Pesto promícháme a zakápneme ještě trochou oleje pro zjemnění.
- V chladničce pesto vydrží 3-4 dny.