Italské pesto

Ingredience


Bazalka 2 hrst
Česnek 1 stroužek
Olej olivový extra panenský 100 ml
Sůl hrubozrnná 1 špetka
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 2 polévková lžíce
Sýr Parmezán 2 polévková lžíce
Oříšky piniové 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pesto připravíme v hmoždíři - z mixeru má mdlou chuť.
  2. Do hmoždíře dáme lístky čerstvé bazalky natrhané na kousky, dále celý oloupaný stroužek česneku, piniové oříšky, nastrouhaný parmezán, pecorino a malou špetku soli.
  3. V hmoždíři vše důkladně drtíme paličkou a až po chvíli přilijeme olivový olej. Pesto promícháme a zakápneme ještě trochou oleje pro zjemnění.
  4. V chladničce pesto vydrží 3-4 dny.