Flambované krevety se smetanovou omáčkou

Ingredience


Krevety tygří - loupané 250 g
Martell cognac 100 ml
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozehřejeme máslo a když začne prskat, přidáme očištěné krevety. Mírně je osolíme a opékáme. Když spodní strana krevet zrůžoví, otočíme je a restujeme z druhé strany.
  2. Krevety přelijeme koňakem, zapálíme a několik vteřin flambujeme, než oheň uhasne.
  3. Přilijeme smetanu, vzniklou omáčku promícháme a přilijeme do ní trochu vody (nebo vývaru.) Povaříme ještě 1 minutu, aby omáčka získala oranžový nádech.
  4. Krevety podáváme přelité omáčkou a posypané nasekanou petrželkou.