Flambované krevety se smetanovou omáčkou
Ingredience
Krevety tygří - loupané |
250 g |
Martell cognac |
100 ml |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Na pánvi rozehřejeme máslo a když začne prskat, přidáme očištěné krevety. Mírně je osolíme a opékáme. Když spodní strana krevet zrůžoví, otočíme je a restujeme z druhé strany.
- Krevety přelijeme koňakem, zapálíme a několik vteřin flambujeme, než oheň uhasne.
- Přilijeme smetanu, vzniklou omáčku promícháme a přilijeme do ní trochu vody (nebo vývaru.) Povaříme ještě 1 minutu, aby omáčka získala oranžový nádech.
- Krevety podáváme přelité omáčkou a posypané nasekanou petrželkou.