Osso buco - telecí morková kost

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová kůra 1 kávová lžička
Hovězí vývar základní 1 l
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Petržel - nať 1 hrst
Sůl 1 kávová lžička
Telecí kosti 4 ks
Víno bílé 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí kosti s morkem (nejlépe lýtkové) po obou stranách osolíme a zlehka obalíme v hladké mouce.
  2. V hrnci rozpustíme máslo a maso na něm restujeme po obou stranách. Dbáme, abychom maso nikde nepropíchli, vytekla by šťáva.
  3. K opečenému masu přidáme nasekanou cibuli, trochu vývaru a ještě chvíli restujeme. Přilijeme víno a necháme je odpařit. Znovu přilijeme trochu vývaru. Pod pokličkou vše dusíme 1-1,5 hodiny.
  4. K měkkému masu přidáme jemně nakrájený česnek, citronovou kůru a petržel i s natí. Vše promícháme a necháme do podávání odpočinout.