Osso buco - telecí morková kost
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Hovězí vývar základní |
1 l |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí kosti |
4 ks |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 150 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí kosti s morkem (nejlépe lýtkové) po obou stranách osolíme a zlehka obalíme v hladké mouce.
- V hrnci rozpustíme máslo a maso na něm restujeme po obou stranách. Dbáme, abychom maso nikde nepropíchli, vytekla by šťáva.
- K opečenému masu přidáme nasekanou cibuli, trochu vývaru a ještě chvíli restujeme. Přilijeme víno a necháme je odpařit. Znovu přilijeme trochu vývaru. Pod pokličkou vše dusíme 1-1,5 hodiny.
- K měkkému masu přidáme jemně nakrájený česnek, citronovou kůru a petržel i s natí. Vše promícháme a necháme do podávání odpočinout.