Polenta se sladkou gorgonzolou
Ingredience
Gorgonzola sladká |
200 g |
Mléko plnotučné |
100 ml |
Polenta |
400 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do 1,5l vroucí vody vsypeme lžíci soli a postupně, za stálého míchání, přisypáváme polentu. Kaši mícháme a vaříme 30-40 minut (pokud nemáme instantní polentu - její příprava je kratší.)
- Když se polenta začne odlepovat od stěn kastrolu, můžeme postupně přidávat sladkou gorgonzolu nakrájenou na malé kostičky. Po troškách přiléváme mléko, stále mícháme. Kaši vaříme ještě 5-7 minut.
- Když se sýr zcela rozpustí, je pokrm hotový.