Neapolská směs fazolí a těstovin

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 2 stroužek
Fazole Borlotti 300 g
Feferony 1 ks
Olej olivový extra panenský 50 ml
Protlak rajčatový sterilovaný 1 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Penne 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Den předem namočené fazole vaříme v téže vodě asi 1 hodinu. Fazole mají být uvařené tzv. na skus, ne převařené.
  2. V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm v dlani rozmáčknutý česnek a na kousky nakrájený řapíkatý celer. Po chvíli česnek vyjmeme a do kastrůlku přidáme loupaná rajčata. Vmícháme rajčatový protlak a podle potřeby přilijeme vodu, aby se protlak rozpustil. Nakonec do základu přidáme na plátky nakrájenou feferonku.
  3. Do základu přidáme vařené fazole s trochou vývaru. Po chvíli odebereme třetinu polévky a rozmixujeme ji na krém. Krém vrátíme zpět do kastrůlku, podle potřeby ještě přilijeme vodu a přidáme sůl. Vsypeme těstoviny a pokud polévka zhoustne příliš, ještě dolijeme vodu. Povaříme asi 5 minut nebo déle, aby těstoviny byly vařené na skus. Podle chuti pokrm ještě přisolíme.
  4. Na talířích zakápneme každou porci olivovým oleje.