Neapolská směs fazolí a těstovin
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Fazole Borlotti |
300 g |
Feferony |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
50 ml |
Protlak rajčatový sterilovaný |
1 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Penne |
250 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 150 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Den předem namočené fazole vaříme v téže vodě asi 1 hodinu. Fazole mají být uvařené tzv. na skus, ne převařené.
- V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm v dlani rozmáčknutý česnek a na kousky nakrájený řapíkatý celer. Po chvíli česnek vyjmeme a do kastrůlku přidáme loupaná rajčata. Vmícháme rajčatový protlak a podle potřeby přilijeme vodu, aby se protlak rozpustil. Nakonec do základu přidáme na plátky nakrájenou feferonku.
- Do základu přidáme vařené fazole s trochou vývaru. Po chvíli odebereme třetinu polévky a rozmixujeme ji na krém. Krém vrátíme zpět do kastrůlku, podle potřeby ještě přilijeme vodu a přidáme sůl. Vsypeme těstoviny a pokud polévka zhoustne příliš, ještě dolijeme vodu. Povaříme asi 5 minut nebo déle, aby těstoviny byly vařené na skus. Podle chuti pokrm ještě přisolíme.
- Na talířích zakápneme každou porci olivovým oleje.