Čokoládový lahodný dortík s hruškami

Ingredience


Džem brusinkový 8 kávová lžička
Hrušky 2 ks
Čokoláda hořká 60 g
Cukr moučkový 100 g
Kakao - prášek 15 g
Kypřící prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 115 g
Mléko acidofilní 60 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 120 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka polohrubá 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V parní lázni rozpustíme hořkou čokoládu, kterou pak necháme vychladnout. Mezitím v elektrickém šlehači vyšleháme máslo s moučkovým cukrem do pěny. Postupně, pomalu do pěny zašleháme celá vejce, rozpuštěnou čokoládu a kakao. V míse promícháme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva, špetkou soli a acidofilním mlékem. Tuto směs pak zašleháme do máslového krému. Těsto by mělo být řádně promíchané.
  2. Troubu si předehřejeme na 180°C. Omyté sladké hrušky rozčtvrtíme, zbavíme jadřinců a oloupeme je. Pak je nakrájíme na plátky. Dortovou formu vytřeme máslem a vysypeme moukou. Těsto nalejeme do formy, plátky hrušek poklademe na povrch těsta tak, aby byly ozdobně rozložené na každé porci. Formu s těstem vložíme do trouby a pečeme přibližně 30 minut. Upečený dort by měl být uprostřed mírně nedopečený. Po vychladnutí ho nakrájíme, každou porci ozdobíme malým kopečkem brusinkového džemu a podáváme.
  3. Přeji dobrou chuť.