Máslové placičky s likérovým krémem

Ingredience


Cukr moučkový 50 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 125 g
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Čokoláda bílá 150 g
Likér rybízový 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 50 ml
Cukr moučkový 75 g
Likér rybízový 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mouky, žloutku, cukru, soli a změklého másla rychle vypracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme kouli. zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.
  2. Smetanu svaříme v kastrůlku, vmícháme likér z černého rybízu a odstavíme z plotny. Za stálého míchání ve směsi rozpustíme bílou čokoládu. Necháme zcela vychladnout.
  3. Na pomoučněné pracovní ploše rozválíme těsto na plát silný asi 3mm a kruhovým vykrajovátkem vykrájíme 40 placiček.
  4. Placičky urovnáme na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
  5. Vždy dvě placičky spojíme k sobě připraveným likérovým krémem.
  6. Moučkový cukr ušleháme s likérem na hladkou polevu, kterou placičky nazdobíme. Polevu necháme zaschnout.