Moka srdíčka
Ingredience
Cukr moučkový |
100 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Marcipánová hmota surová |
100 g |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Cukr moučkový |
50 g |
Mascarpone |
100 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Moka čokoláda |
150 g |
Rum |
1 polévková lžíce |
Pistácie |
1 hrst |
Poleva kávová |
300 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Marcipán nakrájíme na kousky a se změklým máslem ušleháme na krém. Přisypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a přidáme žloutek. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.
- Těsto rozválíme mezi dvěma listy fólie nebo pečicího papíru na plát silný asi 6mm. Vykrájíme malá srdíčka o průměru 4cm. Srdíčka urovnáme na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- Moka čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, rumem a mascarpone na krém. Do krému po lžičkách přidáváme rozpuštěnou čokoládu, směs dobře promícháme. Náplň dáme do cukrářského sáčku a necháme vychladnout - krém ztuhne.
- Na polovinu srdíček naneseme vždy trochu krému a přiklopíme zbylými srdíčky.
- Nakonec naplněná srdíčka ozdobíme rozpuštěnou kávovou polevou a nasekanými pistáciemi.