Moka srdíčka

Ingredience


Cukr moučkový 100 g
Cukr vanilka 1 ks
Marcipánová hmota surová 100 g
Máslo čerstvé 120 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Cukr moučkový 50 g
Mascarpone 100 g
Máslo čerstvé 30 g
Moka čokoláda 150 g
Rum 1 polévková lžíce
Pistácie 1 hrst
Poleva kávová 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Marcipán nakrájíme na kousky a se změklým máslem ušleháme na krém. Přisypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a přidáme žloutek. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.
  2. Těsto rozválíme mezi dvěma listy fólie nebo pečicího papíru na plát silný asi 6mm. Vykrájíme malá srdíčka o průměru 4cm. Srdíčka urovnáme na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
  3. Moka čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, rumem a mascarpone na krém. Do krému po lžičkách přidáváme rozpuštěnou čokoládu, směs dobře promícháme. Náplň dáme do cukrářského sáčku a necháme vychladnout - krém ztuhne.
  4. Na polovinu srdíček naneseme vždy trochu krému a přiklopíme zbylými srdíčky.
  5. Nakonec naplněná srdíčka ozdobíme rozpuštěnou kávovou polevou a nasekanými pistáciemi.