Muškátové sušenky s vaječným likérem
Ingredience
Čokoláda bílá |
70 g |
Cukr moučkový |
40 g |
Koňak vaječný |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
40 g |
Cukr moučkový |
50 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Noe pšeničná mouka hladká |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Bílou čokoládu rozpustíme v kastrůlku v horké vodní lázni. Vmícháme máslo a když se v čokoládě rozpustí, kastrůlek vyjmeme z lázně a přidáme moučkový cukr a vaječný likér. Promícháme a náplň necháme 2 hodiny v chladu.
- Mouku rychle zpracujeme se žloutkem, cukrem, špetkou soli, změklým máslem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku. Těsto vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.
- Na pomoučněné pracovní ploše rozválíme těsto na plát silný 4mm a vroubkovanou kruhovou formičkou vykrajujeme sušenky. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- Polovinu sušenek potřeme připravenou náplní a přiklopíme zbylými sušenkami. Necháme ještě 1 hodinu vychladit.