Muškátové sušenky s vaječným likérem

Ingredience


Čokoláda bílá 70 g
Cukr moučkový 40 g
Koňak vaječný 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 40 g
Cukr moučkový 50 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 125 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Noe pšeničná mouka hladká 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bílou čokoládu rozpustíme v kastrůlku v horké vodní lázni. Vmícháme máslo a když se v čokoládě rozpustí, kastrůlek vyjmeme z lázně a přidáme moučkový cukr a vaječný likér. Promícháme a náplň necháme 2 hodiny v chladu.
  2. Mouku rychle zpracujeme se žloutkem, cukrem, špetkou soli, změklým máslem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku. Těsto vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.
  3. Na pomoučněné pracovní ploše rozválíme těsto na plát silný 4mm a vroubkovanou kruhovou formičkou vykrajujeme sušenky. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
  4. Polovinu sušenek potřeme připravenou náplní a přiklopíme zbylými sušenkami. Necháme ještě 1 hodinu vychladit.