Drobné perníčky

Ingredience


Cukr moučkový 150 g
Kakao - prášek 2 polévková lžíce
Koření perníkové 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 80 g
Med včelí 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 360 g
Soda jedlá 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Mléko plnotučné 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrůlku rozpustíme máslo, vmícháme med a vejce.
  2. V míse smícháme mouku s cukrem, sodou, kakaem a kořením. Přidáme směs z kastrůlku a dobře promícháme. Vypracujeme těsto a když bude příliš tuhé, přilijeme trochu mléka. Vláčné těsto necháme odpočinout v chladu nejméně 2 hodiny nebo do druhého dne.
  3. Těsto rozválíme na plát silný 4mm a vykrajujeme z něj drobnější tvary perníčků (kytičky, srdíčka, hvězdičky..)
  4. Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 160°C asi 10 minut. Když začnou okraje perníčků zlátnout, vyjmeme je z trouby. Necháme do druhého dne odpočinout.