Perníčky s rumem

Ingredience


Anýz mletý 0.5 kávová lžička
Cukr krystal 150 g
Hřebíček mletý 0.5 kávová lžička
Med včelí 70 g
Mouka polohrubá 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Rum 1 polévková lžíce
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Soda jedlá 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse utřeme vejce s cukrem a medem do pěny. Potom přilijeme rum a promícháme.
  2. Prosátou mouku a jedlou sodu smícháme s kořením a přimícháme vyšlehanou směs. Vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v chladu nejméně 2 hodiny, nejlépe do druhého dne.
  3. Těsto rozválíme na plát silný asi 4mm a vykrajujeme z něj různé tvary perníčků.
  4. Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po upečení necháme vychladnout.