Perníčky s rumem
Ingredience
Anýz mletý |
0.5 kávová lžička |
Cukr krystal |
150 g |
Hřebíček mletý |
0.5 kávová lžička |
Med včelí |
70 g |
Mouka polohrubá |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Rum |
1 polévková lžíce |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Soda jedlá |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- V míse utřeme vejce s cukrem a medem do pěny. Potom přilijeme rum a promícháme.
- Prosátou mouku a jedlou sodu smícháme s kořením a přimícháme vyšlehanou směs. Vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v chladu nejméně 2 hodiny, nejlépe do druhého dne.
- Těsto rozválíme na plát silný asi 4mm a vykrajujeme z něj různé tvary perníčků.
- Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po upečení necháme vychladnout.