Telecí kořínek se smetanou
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
0.25 ks |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko kefírové |
0.25 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1.5 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nové koření celé |
3 ks |
Pepř černý celý |
5 ks |
Petržel kořen |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí plíce |
1 kg |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kořínek dobře vypereme, odstraníme jícen a chřtán a uvaříme do měkka v osolené vodě spolu se zeleninou, půlkou cibule a kořením.
- Uvařené maso nakrájíme na tenké nudličky.
- Druhou půlku cibule jemně rozkrájíme, zpěníme na másle, zasypeme moukou a osmahneme na světlou jíšku, kterou zalijeme vychladlým zcezeným vývarem z kořínku. Řádně rozmícháme a přidáme nakrájené maso. Pozvolna vaříme 10 - 15 minut. Poté přilijeme smetanu s rozkvedlaným žloutkem, zamícháme a přivedeme jen k bodu varu, aby se nám žloutek nesrazil.
- Dle chuti zakapeme citrónovou šťávou.