Vepřový paprikáš

Ingredience


Cibule 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová panenka 500 g
Zakysaná smetana 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Panenku nakrájíme na plátky, ochutíme solí, pepřem a obalíme ve lžíci sladké papriky.
  2. Na rozpáleném oleji z obou stran orestujeme dohněda cca 3-5min. Poté přemístíme maso na talíř, přilijeme do pánve zbylý olej a orestujeme nasekanou cibuli.
  3. Vrátíme do pánve maso, přidáme zbytek papriky, rajčata, zalijeme 125ml vody a přivedeme k varu. Vaříme cca 5min do zhoustnutí.
  4. Odstavíme a vmícháme zakysanou smetanu.