Perníčky s pomerančovým sirupem

Ingredience


Anýz mletý 1 špetka
Cukr krupice 250 g
Hřebíček mletý 1 špetka
Kypřicí prášek do perníku 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 650 g
Sirup pomerančový 150 ml
Skořice mletá 1 špetka
Soda jedlá 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Prosátou mouku, moučkový cukr a koření vsypeme do mísy, přidáme prášek do perníku a jedlou sodu.
  2. Zvlášť v misce smícháme pomerančový sirup s rozpuštěným máslem a s vejci. Vlijeme do mísy se suchou směsí a vše zpracujeme na těsto.
  3. Dobře propracované těsto necháme do druhého dne odpočinout v ledničce.
  4. Těsto rozválíme na plát, ze kterého vykrajujeme různé menší tvary perníčků.
  5. Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
  6. Po upečení perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a po zaschnutí je uložíme do krabice na suché místo.