Perníčky s pomerančovým sirupem
Ingredience
Anýz mletý |
1 špetka |
Cukr krupice |
250 g |
Hřebíček mletý |
1 špetka |
Kypřicí prášek do perníku |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
650 g |
Sirup pomerančový |
150 ml |
Skořice mletá |
1 špetka |
Soda jedlá |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |




-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Prosátou mouku, moučkový cukr a koření vsypeme do mísy, přidáme prášek do perníku a jedlou sodu.
- Zvlášť v misce smícháme pomerančový sirup s rozpuštěným máslem a s vejci. Vlijeme do mísy se suchou směsí a vše zpracujeme na těsto.
- Dobře propracované těsto necháme do druhého dne odpočinout v ledničce.
- Těsto rozválíme na plát, ze kterého vykrajujeme různé menší tvary perníčků.
- Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
- Po upečení perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a po zaschnutí je uložíme do krabice na suché místo.