Pumprnikl s mandlemi
Ingredience
Cukr krupice |
500 g |
Hřebíček mletý |
5 g |
Kandovaná citronová kůra |
25 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
15 g |
Mandle mleté |
125 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
600 g |
Skořice mletá |
30 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Čokoláda na vaření |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- V kastrolu rozpustíme cukr a vaříme tak dlouho, až bude mít světle hnědou barvu. Po vychladnutí do cukrového karamelu zapracujeme mouku a necháme 6 hodin odpočinout.
- Potom do směsi přidáme vejce, zázvor, hřebíček, skořici, kandovanou citronovou kůru, mleté mandle a prášek do pečiva. Vypracujeme těsto.
- Těsto vyválíme a rozetřeme na plechu posypaném hladkou moukou. Zprudka upečeme v horké troubě a ihned po upečení plát nakrájíme na proužky.
- Proužky potíráme rozpuštěnou čokoládou a necháme zaschnout.