Pumprnikl s mandlemi

Ingredience


Cukr krupice 500 g
Hřebíček mletý 5 g
Kandovaná citronová kůra 25 g
Kypřicí prášek do pečiva 15 g
Mandle mleté 125 g
Mouka pšeničná hladká T 650 600 g
Skořice mletá 30 g
Vejce slepičí 3 ks
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Čokoláda na vaření 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrolu rozpustíme cukr a vaříme tak dlouho, až bude mít světle hnědou barvu. Po vychladnutí do cukrového karamelu zapracujeme mouku a necháme 6 hodin odpočinout.
  2. Potom do směsi přidáme vejce, zázvor, hřebíček, skořici, kandovanou citronovou kůru, mleté mandle a prášek do pečiva. Vypracujeme těsto.
  3. Těsto vyválíme a rozetřeme na plechu posypaném hladkou moukou. Zprudka upečeme v horké troubě a ihned po upečení plát nakrájíme na proužky.
  4. Proužky potíráme rozpuštěnou čokoládou a necháme zaschnout.