Medová bábovka
Ingredience
Cukr moučkový |
200 g |
Kakao - prášek |
3 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
125 g |
Med včelí |
120 g |
Mléko plnotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hrubá |
450 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
5 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- V míse vyšleháme máslo s cukrem, tekutým medem a se žloutky do jemné pěny. Vlijeme mléko, prošleháme a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Třetinu těsta dáme do jiné mísy a smícháme s kakaem a skořicí.
- Do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou vlijeme nejdříve světlé těsto a potom těsto s kakaem.
- Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.