Medová bábovka

Medová bábovka - obrázek

Ingredience


Cukr moučkový 200 g
Kakao - prášek 3 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 125 g
Med včelí 120 g
Mléko plnotučné 250 ml
Mouka pšeničná hrubá 450 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Vejce slepičí 5 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse vyšleháme máslo s cukrem, tekutým medem a se žloutky do jemné pěny. Vlijeme mléko, prošleháme a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pevný sníh ušlehaný z bílků.
  2. Třetinu těsta dáme do jiné mísy a smícháme s kakaem a skořicí.
  3. Do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou vlijeme nejdříve světlé těsto a potom těsto s kakaem.
  4. Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.