Pikantní selské špízy

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 2 ks
Cibule 2 ks
Hovězí maso zadní 250 g
Kari 1 kávová lžička
Paprika 2 ks
Paprika mletá pálivá 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Hermelín (Camember, Encián) 1 ks
Žampiony - sterilované 1 balení
Olej rostlinný 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na hrubší kostky si nakrájíme hovězí maso, cibuli, brambory, papriku, hermelín a žampiony bonduelle.
  2. Připravíme si směs z koření: sůl, pepř, páliva paprika a kari. Směs rozdělíme na půl, jednou polovinou posypeme maso, druhou posypeme hotové špízy v průběhu pečení.
  3. Ingredience libovolně napícháme na špejle, vložíme do pekáčku, podlijeme olejem a vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů 45 minut. Posledních 5 minut přepneme na horkovzduch.