Pikantní selské špízy
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
2 ks |
Cibule |
2 ks |
Hovězí maso zadní |
250 g |
Kari |
1 kávová lžička |
Paprika |
2 ks |
Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
1 ks |
Žampiony - sterilované |
1 balení |
Olej rostlinný |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Na hrubší kostky si nakrájíme hovězí maso, cibuli, brambory, papriku, hermelín a žampiony bonduelle.
- Připravíme si směs z koření: sůl, pepř, páliva paprika a kari. Směs rozdělíme na půl, jednou polovinou posypeme maso, druhou posypeme hotové špízy v průběhu pečení.
- Ingredience libovolně napícháme na špejle, vložíme do pekáčku, podlijeme olejem a vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů 45 minut. Posledních 5 minut přepneme na horkovzduch.