Domácí bramborové krokety

Ingredience


Brambory vařené 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá 20 g
Olej rostlinný 250 ml
Solamyl 10 g
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předem uvařené, vychladlé brambory najemno nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme hrubou (nebo polohrubou) mouku, škrob, žloutek a sůl. Vypracujeme těsto a tvarujeme z něj malé kuličky. Na chvíli je dáme ztuhnout do mrazáku.
  2. Krokety potom obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Krok s vejci a strouhankou ještě jednou zopakujeme.
  3. Krokety smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.