Domácí bramborové krokety
Ingredience
Brambory vařené |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
20 g |
Olej rostlinný |
250 ml |
Solamyl |
10 g |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Předem uvařené, vychladlé brambory najemno nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme hrubou (nebo polohrubou) mouku, škrob, žloutek a sůl. Vypracujeme těsto a tvarujeme z něj malé kuličky. Na chvíli je dáme ztuhnout do mrazáku.
- Krokety potom obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Krok s vejci a strouhankou ještě jednou zopakujeme.
- Krokety smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.